We zitten in een periode van forse economische groei. Daarmee gaat vaak een krapte op de arbeidsmarkt gepaard. Het is dus de uitdaging om talent aan je bedrijf te binden. Het hedendaagse talent houdt van plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Als het nodig is zetten ze graag dat stapje extra. Als ze dit maar op een tijd kunnen doen die ze schikt en ook op een plaats. Een middel hiervoor is werken in de cloud. Met werken in de cloud heb je geen vast werkplek. Feitelijk benader je via het internet je werkplek en vind je daar alle applicaties die je nodig hebt. Kun je nog niet werken in de cloud? Dan zou ik snel dit blog lezen.

Werken in de cloud hoe regel ik dat?

Het is een veelgehoorde term. Ik ben overgegaan naar de cloud met mijn bedrijf. Maar wat houdt dat precies in en hoe regel je dat? Als je wil dat je medewerkers kunnen werken in de cloud dan is het van belang te bepalen welke cloud vorm passend is voor je bedrijf. Er zijn drie varianten. Te weten Public cloud, Private cloud en Hybrid cloud. De kleinere bedrijven kiezen vaak voor een Public cloud oplossing. Het is een cloud omgeving waar meerdere bedrijven afgeschermd gebruik van kunnen maken. Het beste voorbeeld hiervan is office365. Je kunt hierin best wat zaken organiseren. Is je bedrijf een stuk groter heb je vaak meer eisen met betrekking tot autorisaties en toegangsmogelijkheden voor medewerkers. Een cloudomgeving wordt dan vaak wat meer maatwerk en wordt er sneller gekozen voor een Private cloud oplossing. Soms is een mix van beiden de beste optie. Dit is tegenwoordig mogelijk en wordt een Hybrid cloud oplossing genoemd. De voordelen van beiden cloud varianten komen terug in deze oplossing. Het is een variant die daarom ook steeds populairder wordt.

Waarom werken in de cloud?

Naast dat je talent meer aan je bedrijf bindt biedt werken in de cloud nog een aantal voordelen. Het maakt je bedrijf een stuk flexibeler. Je IT omgeving kan namelijk veel makkelijker meebewegen met de veranderingen die je bedrijf doormaakt. In een tijd dat alles razendsnel verandert om ons heen is dat geen overbodige luxe. Ook IT ontwikkelt razendsnel en als je je cloudoplossing bij een goede IT partij hebt ondergebracht zul je makkelijker kunnen mee ontwikkelen met de IT. Het is gemakkelijker om de nieuwe IT ontwikkelingen te integreren in je cloudoplossing.