Vandaag in het nieuws.nl

De zomer komt eraan, tijd om aan de slag te gaan in de tuin!

De tijd van tuinieren en klussen is weer aangebroken. Doe online inspiratie op en ga lekker aan de slag! Maak een tuinhuisje, een overkapping of maak je tuin mooi met verschillende planten, bloemen, boompjes, moestuintjes en van alles en nog wat!

Een tuin om in te bouwen

Je zal vast weleens het idee gehad hebben om iets leuk te bouwen in je achtertuin. Maar wat ga je dan maken? Tegenwoordig is het helemaal in om een lekker zithoekje in je tuin te maken. Maar het is natuurlijk belangrijk dat dit zithoekje ook écht een relax hoekje is. Hiermee bedoel ik dat je niet lekker in de tuin zit en vervolgens alles snel moet opruimen omdat er een buitje aankomt (wat in Nederland nog wel is gebeurd). Nee, een zithoekje moet overdekt zijn, modern en een plek waar je zowel kan genieten van je tuin als lekker droog en warm zit.

Ga daarom aan de slag met het bouwen van een halfopen overdekt tuinhuisje. De meest geschikte plaats in je tuin is in een hoek. Maakt in de hoek een goede constructie van palen, en maak twee zijkanten dicht. Vervolgens maak je tegen de twee dichte zijkanten een bankje waarop je kussen en dekentjes op kan leggen. Zorg er wel voor dat je buren geen last hebben van je zithoekje.

Iets om naar te kijken en te genieten in je zithoekje

Het is belangrijk dat de rest van je tuin er natuurlijk netjes en verzorgd uitziet. Niet alleen voor het bezoek wat je ontvangt maar ook voor jezelf wanneer je even aan het relaxen bent in je nieuwe tuinhuisje. Ga daarom aan de slag met op opvrolijken van je tuin met verschillende bloemen en planten. Eén van de belangrijkste dingen tijdens tuinieren is, is dat je alles goed onderhoudt. Soms kan je bijvoorbeeld last hebben van bladluis, wat zorgt voor overlast in je tuin. Je kan op een natuurlijk manier bladluis bestrijden. Dit doe je door lieveheersbeestjes te kopen. Lieveheersbeestjes kopen doe je gemakkelijk online waardoor je zeker weet dat je tuin netjes en mooi blijft.

Naast deze twee tips kan je natuurlijk nog veel meer doen in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een schutting, een overkapping maken vanaf het huis, decoratie maken en ophangen/neerzetten in je tuin. Veel van deze dingen kan je gemakkelijk zelf uitvoeren en zal je veel plezier van hebben tijdens een middagje relax in de zon!

Mobiele versie afsluiten