Vandaag in het nieuws.nl

De ultieme inrichting van een nieuw kantoorpand

Het is je vast niet ontgaan dat de werkplek een grote invloed heeft op je werkprestaties en motivatie. Nu we in de laatste twee jaar van onze woning ook een kantoor hebben moeten maken, is ook het thuiswerken belangrijker dan ooit geworden. Thuis mag het je inmiddels dan ook echt niet meer aan een goede werkplek ontbreken. Een prettige en stimulerende werkomgeving is belangrijk, maar niet zo eenvoudig om te creëeren. Wellicht heb je zelf ook moeite gehad om je thuiswerkplek optimaal in te richten. Ben je nu juist op kantoor blijven werken, dan heb je jouw werkplek misschien wel moeten verplaatsen. Ook dat is wennen. Een andere verdieping of andere collega’s om je heen kan zeker invloed hebben op je prestaties. Een kantoorpand moet aan een aantal zaken voldoen om werknemers gemotiveerd te houden. Welke dat zijn lees je in dit artikel.

 

Een gezonde werkplek

Een gezonde werkplek heeft betrekking op mentale en lichamelijke gezondheid. Zorg voor een sfeer waarbij mensen zich prettig voelen. Niet alleen een goede bureaustoel is hierbij belangrijk, maar voeg ook eens wat kleur en licht toe aan de werkplek. Je zult merken dat je werknemers zich hierdoor prettiger voelen op hun werk. Vergeet niet om de werkplekken goed schoon te houden. Laat het hele kantoor zo nu en dan grondig reinigen. Vloeronderhoud, tapijtreiniging, gevelreiniging, ga zo maar door; alles draagt bij aan de gezonde werkomgeving. Ook is een balans tussen interactieve en individuele werkplekken nodig. Het is belangrijk dat werknemers met anderen samen kunnen werken én in stilte individueel werk kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan een vaste werkplek en flexplekken.

 

Beweging en klimaat

Wist je dat mensen maar zeven minuten achtereen geconcentreerd kunnen werken? Daarna moeten we simpelweg iets anders doen. Het is dus niet zo gek dat je op een gegeven moment uit je concentratie bent en het werken niet meer zo goed lukt. Zorg dus dat er genoeg mogelijkheid is om even iets anders te doen. Van een frisse neus halen tot een potje tafeltennis. De temperatuur op kantoor heeft daarnaast ook grote invloed op de productiviteit. De beste temperatuur is 22 graden Celcius, in de winter mag het wel iets kouder zijn dan in de zomer.

 

Veiligheid

Tot slot is het belangrijk dat je je veilig voelt op kantoor, niemand werkt prettig in een onveilige omgeving. Zorg er daarom voor dat het pand goed beveiligd is. Je kunt een Jablotron alarmsysteem installeren, helemaal op maat afgestemd op het kantoor. Ook een Ajax alarmsysteem is hiervoor een goed alternatief. Bij grotere panden zijn vaak meerdere bewakingscamera’s en trillingsdetectoren nodig voor een goed alarmsysteem. Een alarmsysteem heeft als doel inbraken te voorkomen, inbraken te detecteren en snelle oplossingen te bieden voor elk incident.

Mobiele versie afsluiten